29 Nisan 2008 Salı

Michelangelo


Yo, yo, yo ... Ben parti dostuyum.

Heh... heh...

Böyle olmak çok salakça bir şey! Ama eğlenceli! Bilmiyorum ama diğer adamlar bazen çok üzgün görünüyorlar ve birşeyleri aydınlatmak için bana ihtiyaçları var! Hayat bir kumsaldır! .

Hakkımda birşeyler yazmak çok garip! Gerçekten ne söyleyeceğimi bilmiyorum! Eğlence neredeyse oradadır! Hayat onu ne yaptığıdır, öyleyse onu eğlenceli şekilde yap! Mutluluk var olan son nokta değildir, o hayatın bir yoludur! Kaplumbağa olmak korku verici ve hayranlık bırakan bir şey! Daha ne söyleyebilirim ?

Oyunları seviyorum, Paten kaymayı da seviyorum. Sörf yapmak çok havalı birşey ama bunun için yeteri kadar fırsatım olmuyor, Ama bu değişecek! Ninja olmayı seviyorum.

Tehlike anında kendini nasıl koruyacağını bilmek çok güzel. Ayrıca etrafa zıplayabilmek ve gölgelerin ardında saklanmak çok eğlenceli. Filmlerde olmayı çok seviyorum.

Sanırım bu beni özetlemeye yeter. İşte burda dışardayım.

BOY : 156 cm

AĞIRLIK :
90 kg

GÖZLER :
2.

SİLAH :
Nunçaku.

FAVORİ RENGİ :
Turuncu.

HOBİLERİ :
Paten kayma,sörf, Vidyo oyunları, eğlence!.

SEVDİĞİ MÜZİK :
Rep,Tekno,Sörf,Jimmy Buffett.

TAKMA İSMİ :
Mikey.

SEVDİĞİ YİYECEK :
Dalgamı geçiyorsun? PİZZA tabiki.

SEVDİĞİ KİTAP :
"Vahşi Şeyler Nerededir

Raphael


Daha önce milyonlarca kez söylenmemiş ne söyleyebilirm? Çok şey yok. "Karanlık" biriyim. Karamsar, çılgın, sinirli birgenç adam.

Veya Pollyanna olmayanlar için : Gerçekçi! Köpeğin köpeği yediği bir dünyada ben büyük köpeğim. Ama tehlike durumunda saklanırım. Başlamalarına izin vermeden onları bitiririm. Kalıpların dışındayım. Bunlar beni kısaca özetler.

İtiraf ediyorum anti sosyalim ve çabuk sinirlenirim. Çoğu insan beni sinir eder. Yalnız kalmaktan hoşlanırım. Daha fazla insan beni severse, her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Biliyorum ki daha iyi olacağım.

Rahatlamayı öğrenmeye ihtiyacım olduğunu tahmin ediyorum Splinter'ın dediği gibi kendi "merkez" ini bulmak için. bu konuda çalışıyorum. Bazen Mikey'nin sakin tabiatını kıskanıyorum. Bazen öyle olmam gerektiğimi düşünüyorum. Bazen...

Bilmemek mutluluktur diye bir deyiş vardır. Büyüdükçe akıllanmaya çalışıyorum. Bir bakıma çelişki değil mi?.

BOY : 156 cm

AĞIRLIK : 90 kg

GÖZLER : Kahverengi.

SİLAH : Sai.

FAVORİ RENGİ : Kırmızı, (Bir çok sebepten dolayı. Onların hiçbiri iyi değil yine de uygun)

HOBİLERİ :Hokey,beyzbol,golf,
dövüşmek.

SEVDİĞİ MÜZİK : Rep.

TAKMA İSMİ : Raph,Sapık.

SEVDİĞİ YİYECEK : Tahıl.

SEVDİĞİ KİTAP :
M.Crichton'ın Jurassic Park kitabı. Kitabı filminden daha iyi okuyun.

Donatello


Ben TMNT'nin "beyni" olarak bilinirim. Sanırım bu benim çok çalışkan ve gayretli olmamdandır. Ben her zaman "MrFix-It" olmuşumdur. Her şeyi tamir edebilirim ve ayrıca aletleri ve makinaları icat etme konusunda çok maharetliyim. Diğer 4 TMNT aksine, sanırım biraz daha çekingenim. Kendi düşüncelerimle biraz zihnimi meşgul etmek istiyorum ama ailemin ve arkadaşlarımın ihtiyaçlarını yerine getirmek için hazırdayım.Düşüncelerin içinde kaybolmak çok zor. Bunu başarmaya çalışıyorum. Yapacak çok şey var, bazen her şey için zaman ayırmak çok zor oluyor.

Ninja savaşçısı olmama neden olan dövüşlerden/kavgalardan ziyade başka şeyler hakkında konuşmak istiyorum. Ne yazık ki bizim hayatımızda başka şeylerden konuşmak sadece bir seçenek olarak kalıyor.

İcatlarım üzerinde ve derinlerde mutasyon ve genetikleri keşfettiğim günleri özlüyorum. Bazı günler ihtiyacım olan zamanı bulabiliyorum.

Eğer bana izin verirseniz, laboratuarıma geri dönmek zorundayım Kendinize iyi bakın !.

BOY : 156 cm

AĞIRLIK : 90 kg

GÖZLER : Koyu Kahverengi.

SİLAH : Bo Değneği.

FAVORİ RENGİ : Mor.

HOBİLERİ : İcat, Bilgisayar, Mühendislik, pilotluk, Matematik ve Fen.

SEVDİĞİ MÜZİK : Klasik Müzik, Klasik Rock.

TAKMA İSMİ : Don,Donny,Don-San.

SEVDİĞİ YİYECEK : Pizza, Suşi.

SEVDİĞİ KİTAP :
Zamanın Kısa Tarihi

Leonardo


Birisinin olması gerektiği ve bu konuyla tek ilgilenen ben olduğum için takımın lideri olmaya çalışıyorum. Kardeşlerimden birinin duygusal sıkıntı içinde olduğu durumlarda hazırladığım taktiklere uyulmaması can sıkıcı oluyor.

Ninjitsu'yu çok ciddiye alırım. Öyle de olması gerekiyor. Ninjitsu bir oyun değil. Sıkıntılı zamanlarda çok çalışırım ve stratejiler üzerine hazırlanırım. Beklentilerimin yüksek olduğunu söylerler ama ben buna katılmıyorum. Mükemmel olmaya değil, mükemmel (bir profesyonel olmaya çalışırım. Görünür bir tehlike olmadığı zaman rahatımdır ama iyi bir ninja her zaman hazırlıklıdır, ve düşmandan üç adım öndedir. Bu çok çalışma adanmayı gerektirir.

Ailemi, hayatın kendisinden daha çok seviyorum. Bu yüzden kendimi, onların güvenliğini sağlamakla yükümlü görüyorum. Splinter Usta kendine çok iyi bakıyor fakat kardeşlerim beni üzüyor. Onların odaklanma eksikliği olduğu için kardeşlerimle birlikte olmam gerekiyor. Biraz zor gibi görünse de benim yerimde olsaydınız, birinin bir şekilde davranması gerektiğini anlardınız.

Bunların haricinde eğlenceye ve rahatlamaya ihtiyacımız olduğunun farkındayım. Kardeşim Raphael ile sık sık anlaşmazlığa düştüğüm halde birlikte iyi zaman geçiririz. Yine de onun olayları başkasının bakış açısından görebilmesini isterdim. (Onun da benim için aynı şeyi söylediğine eminim.)

En sevdiğim zaman beşimizin birlikte oturup akşam yemeği yediği ve Splinter Usta'nın derslerini ve hikayelerini dinlediğimiz zamandır.

BOY : 156 cm

AĞIRLIK : 90 kg

GÖZLER : Kahverengi.

SİLAH : Katana'lar.

FAVORİ RENGİ : Mavi.

HOBİLERİ : Gerçekten yok.Eğer sayılırsa mumlardan hoşlanırım.

SEVDİĞİ MÜZİK : Geleneksel Japon müziği ve New Age.

TAKMA İSMİ : Leo, Leon, Korkusuz Lider, Ginsu Ustası.

SEVDİĞİ YİYECEK : Pilav, balık, salata, elma, pizza.

SEVDİĞİ KİTAP :
Sun Tzu'nun "Savaş Sanatı" adlı kitabı.

Splinter Usta

Benim geçmişim sırlarla kaplıdır. Bazıları benim Hamato yoshi adında bir adam olduğumu söylüyor. Başka bir hikaye, benim Hamato Yoshi adında bir adamın gönüllü faresi olduğumu anlatmaktadır. Bazı durumlarda her iki durum doğru olabilir ama bazen her ikisi de yanlıştır. Bu; Ninjitsu'nun bir yönüdür, bazen olmak,bazen olmamak. Ben bir Ninjayım ve "Usta/Sahip" olarak çağrılırım. Yeteneklerimi geliştirdim ama çalışmalarıma devam etmeliyim.Ninjutsi; metafiziki ve fiziki cesaretin öldürücü kombinasyonudur ve bu kolayca geliştirilmemiştir. Ninjitsuyu geliştirmek için yorum yapanlar çok fazladır; ama gerçekten birşeyler yapanlar çok azdır. Ninjitsu; gölge savaşçısının gölgelerin yolundan yürümelidirler. Bu bizim aradığımız dengedir.
Günlerim, bir savaşçı olarak, gündoğumuna kadar uzanmaktadır. Şu sıralarda yeni bir yol bulabilmek için meditasyonla ilgili çok zaman harcıyorum. Hayat döngüsü her zaman değişmektedir ve bu döngüde çabalamak zorundayız. Böylece barışı ve memnuniyeti yakalayabiliriz. Memnuniyet içinde de zenginiz demektir. Gelecekte çocuklarıma ve bana neler olacağını bilmiyorum ama her günün tadını çıkartıyorum ve diğer günü heyecanla bekliyorum. Zaman, bu yaşlı kemiklerim için çok hızlı geçiyor ama ben bunu memnuniyetle karşılıyorum. Sizlere barış gönül rahatlığı diliyorum, ve karmaşıklıklar içinde sizlerin yeteneklerine inanıyorum.Gayret gösterin ve yapabilirsiniz.

BOY : 123 cmAĞIRLIK : 75 kgSİLAH : Herşey yada hiçbir şey bir ninja için farketmezFAVORİ RENGİ : Hem mor hemde sarı renk.HOBİLERİ : Okuma ve yemek yapma.SEVDİĞİ MÜZİK : Geleneksel japon müziği ve regi.TAKMA İSMİ : Hiçbirini bilmiyorum.SEVDİĞİ YİYECEK : Taze sebzeler,çorbalar,çay ve peynir.

Süperkız

Süper Kız , Süperman’in kuzenidir ve asıl ismi Kara Zor-El’dir. Aynı kuzeni gibi Süperkız’da uçabilir ve süper insan ve yeteneklerine sahiptir. Kara yeteneklerini sadece süperman istediğinde kullanır. Kara günlük hayatta Linda Lee adını kullanır. Linda Lee yetimhanede yetişmiş daha sonra Fred ve Edna Danvers tarafından evlat edinilmiştir . Yaşamında pek çok kere kariyer değiştirmiştir , ciddi bir ilişkisi olmamaıştır ve her zaman Süper Kız kariyerini ön planda tutmuştur.
Gerçek Adı: Linda Lee Danvers- Kara Zor-El
Durumu: Kriptonlu
Kaldıgı yer: Chicago
Bilinen Yakınları: Superman, Kal-el
Operasyon Merkezi: Chicago
Güç ve Yetenekler: Süperman’in sahibi olduğu insanüstü özelliklerin tamamına sahiptir (Uçma , dayanıklılık , süper görüş , hız gibi) . Fakat güçlerini Superman kadar iyi kontrol edemez buda zaman zaman başını belaya sokar.
Geçmişi:
Kara Zor-El(Supergirl) Kripton gezegeninden aynı kuzeni süperman gibi bir mekikle gönderilmiştir ancak Kara bir bebekken değil gençken mekiğe bindirilmiştir. Üstelik geleceği dünyaya gönderilen kuzeni Kal-EL(Süperman)dan haberi vardır. Bir bebek olan Süperman’in yetiştirilmesi sorumluluğunu üstüne almıştır. Ancak mekiği kriptonit parçalarından biriyle vurulan Kara tahmin edilenden çok daha sonra dünyaya varır. Dünyaya geldiğinde Kal-El çoktan yetişkin bir kriptonlu olmuştur. Bir süre Süperman’e yardımcı olmaya çalışan Kara çoğu zaman güçlerini tam kontrol edemediği için Süperman’in başını derde sokar. Bunun sonucunda süper kahraman kimliğini yalnızca Süperman istediğinde kullanmaya karar verir.

Özel Dosya

Civil War'da Neler Oldu?


Mahrum kalanlar için Marvel Evrenindeki İç Savaşın geniş bir özeti! Ana hatlarıyla hikaye bu olsa da, itiraf etmeli, 7 aydır okuduğumuz 100'e yakın sayıda olanları hatırlamak kolay olmadı. Atladıklarımız affola...

19.03.2007
GirişMarvel’ın Jim Shooter’dan bu yana gördüğü en cesur şef editör ve kendisi de müthiş bir illüstratör olan Joe Quesada’nın, birbirinden yetenekli yazar ve çizerleri “Buluşlar Evi”nin çatısı altına toplamasıyla, 2000’li yılların 80’lerin parlak günlerini aratmayacağı hissediliyordu. Ama kimse bu kadarını beklemiyordu. Quesada, karakterlerin ve hikaye anlatım şekillerinin “yeni kuşakların konuştuğu lisana tercüme edildiği” Ultimate Evreni ile büyük bir kumar oynadı ve beş yıl gibi bir sürenin sonunda Mark Millar, Brian Bendis, Bryan Hitch gibi süper starlara kavuştu.Bir yandan Stan Lee’nin klasik “Stan’s Soapbox” köşesinden esinlendiği “Joe’s Cup” ve internet sitelerinde hayranlarla kurduğu parmak ısırtan sıcaklıktaki ilişkiyle prim yaptı. Bir yandan da Klasik Evren’de yazmak üzere televizyondan transfer ettiği Joss Whedon (Buffy, Firefly) ve J. Michael Straczynski (Babylon 5) gibi dev isimlere emanet ettiği Astonishing X-Men ve Amazing Spider-Man’in başarıları ile müthiş bir kredi topladı. 2006 bu kredileri kullanma zamanıydı ve Millar taifesinin bir fikrine kulak veren ispanik editör, Alan Moore’un on yıllar önce Watchmen’de gezindiği bir temayı Marvel Evrenini ortadan ikiye bölmek için kullandı: Hükümetin emrine girmiş, maskelerini indirmiş süper kahramanlar ve faşizme karşı duran isyancılar! Alın size Civil War!Aylarca süren ve onlarca dergiye yayılan “cross-over” hikayenin ana eksenini 7 sayılık Civil War mini-serisi oluşturdu. Diziyi Mark Millar yazarken, son yılların en parlak isimlerinden Kanadalı Steve McNiven (Ultimate Secret, New Avengers) resimledi. Hikayenin en önemli dönüm noktaları Amazing Spider-Man, Fantastic Four, New Avengers ve Captain America dergilerinde vuku bulurken; Wolverine, Punisher War Journal, Iron Man, Heroes for Hire ve Black Panher gibi serilerde hatırı sayılır dramatik anlar yaşandı. Hikayenin gelişimine çeşitli sayılarında sayfa ayırarak katkıda bulunan tüm dergileri burada listeleyemesek de, Civil War’a özel yayınlanan bazı özel sayı ya da serilerin arasında şu isimlerin yer aldığını not etmeliyiz: New Avengers: The Illuminati, Civil War: The Frontline, Civil War: The Young Avengers & Runaways vs...Son bir not olarak, mutantları konu alan dergilerin ve karakterlerin genel olarak olay örgüsünün dışında tutulmaya çalıştığını not etmeliyiz.Yeterince “kamera arkasında” dolaştığımıza göre, gelin şimdi Marvel kahramanlarını bölen iç savaş boyunca neler olduğuna bir göz atalım:Başlıyor! Stanford: Marvel Evreninin 11 Eylül’üTelevizyonda kendi reality şovlarını yapan yeniyetme süper-kahraman grubu New Warriors, adını daha önce pek az kişinin duyduğu Stanford kasabasında bir grup süper-kötüyü kıstırır. Grubun tedbirsiz davranışı sonucu kötülerden Nitro kendini infilak ettirerek yalnızca Speedball dışında tüm New Warriors’u öldürmekle kalmaz, aralarında tüm bir ilkokul dolusu çocuğun da bulunduğu 612 sivilin hayatını kaybetmesine yol açar. Televizyonda canlı yayında olayı izleyen Amerikan halkı şoka girerken, Beyaz Saray süper-kahramanları kimliklerini açıklayarak kayıt altına ve hükümetin emrine girmeye zorlayan Superhuman Registration Act’ı (Süperinsan Kayıt Yasasını) yürürlüğe sokar. Huzursuz kamuoyu Johnny Storm (Human Torch) gibi halkın arasında caka satarak yaşamaya alışkın bir kaç kahramanın linç ederken; öfkeli bir annenin sözleri Tony Stark’ı (Iron Man) ilham verir ve yeni yasanın yanında yer alma kararını pekiştirir.
Hikaye Örümcek’in kameralar karşısında kimliğini açıklamasıyla doruk noktalarından birine ulaşır.
Saflar AyrışırkenTony Stark, bir süredir Avengers kulelerinde ve koruması altında yaşayan Peter Parker’ı (Örümcek-Adam) maskesini indirip yasaya uymaya ikna eder. Reed Richards (Bay Fantastik) ve Henry Pym (Ant-Man) bu yasanın süper-kahramanların toplumsal evriminin kaçınılmaz bir adımı olduğunu düşünen Stark’ın safına katılan önemli isimler olacaklardır. Hikaye Örümcek’in kameralar karşısında kimliğini açıklamasıyla doruk noktalarından birine ulaşır. Amerika şoktadır!Bunlar olurken hükümetin yasayı uygulamak için yeniden yapılandırdığı S.H.I.E.L.D. , Nick Fury’nin süregelen yokluğu esnasında Maria Hill isimli yetenekleri kısıtlı ama hırslı bir “memure”nin emrine geçmiştir. İşgüzarlık yapan Hill, bir tuzak kurar ve daha yasa resmileşmeden devasa S.H.I.E.L.D. heli-taşıyıcılarından birine çağırdığı Steve Rogers’ı (Captain America) yasanın yanında ya da karşısında yer almak üzere bir karar vermeye zorlar. Kimliği zaten gizli olmayan ve 2. Dünya Savaşı’ndan beri milliiyetçi bir halk kahramanı olarak ünlenen Rogers, beklenmedik bir şekilde kanuna karşı geleceğini açıklar. Gökyüzündeki devasa kaleden, görkemli ve unutulmaz bir sahnede kaçar.Savaş SertleşiyorDirenişi örgütleyen Captain America, kimsenin bilmediği gizli S.H.I.E.L.D. sığınaklarının kodlarını sağlayan Nick Fury’nin de yardımıyla eski yancısı Falcon, X-Men’den Cable ve ölmüş Thor’un eski belalısı Hercules gibi bir grup kahramanı yanına çeker ve operasyonlara başlar. Avengers’ın siyahi devi Luke Cage, Daredevil ve Young Avengers olarak bilinen grubun üyeleri de onların yanındadır. Halk arasında “Secret Avengers” olarak ünlenmeye başlayan direnişçiler sahte bir yardım çağrısının sonunda Iron Man’in başı çektiği, S.H.I.E.L.D. destekli Örümcek-Adam, Miss Marvel gibi yeni kanunu savunan süper kahramanlarla çatışmak zorunda kalırlar. Olay yerinde Stark’ın destekçisi Reed Richards ve diğer Fantastik Dörtlü üyeleri de vardır.Bu savaşta Captain America, Iron Man tarafından etkisiz hale getirilir. Hercules duruma müdahale ederken birden ortaya öldü sanılan Thor çıkar. Elbette süper kahramanların dahi bir “tanrı” ile başetmesi kolay değildir. Sonradan Reed Richards’ın orijinalinden klonladığı bir nevi robot olduğu anlaşılacak olan Thor, direnişçiler arasında bulunan dev süper kahraman Goliath’ı öldürüverir. Herkes şoktayken adeta delirmiş olan kuzeyli tanrı diğerlerini de katletmeye kalkar. Direnişçiler Görünmez Kız Sue Storm’un son andaki taraf değiştirip müdahale etmesi sayesinde son anda kurtulurlar. Cloak’ın teleportasyon gücü sayesinde ışınlanarak kaçarlar.
Nihayet direnişçiler Negative Zone’a baskın yaparlar.
Son PerdeCaptain America ve direnişçiler Negative Zone’daki hapishaneyi basıp arkadaşlarını kurtarmak ve sayılarını arttırarak savaşa bir nokta koymak isterler. Punisher, Reed Richards’ın tek çalışmalarını sürdürdüğü Fantastik Dörtlü’nün karargahı olan Baxter binasına sızarak hapishanenin planlarına ulaşır. Ancak sonradan direnişçilere katılmak üzere sığınaklarını ziyaret eden iki eski süper-kötüyü oracıkta katledecek ve Captain America tarafından feci şekilde dövülerek gruptan atılacaktır. Bu arada yeni evliler Storm ve Black Panther de son savaş öncesi direnişçilerin saflarına katılırlar. Susan kendisine platonik aşık olan ve savaşta tarafsız kalmayı yeğleyen denizaltı prensi Namor’un desteğini almak için Atlantis’e gider.Nihayet direnişçiler Negative Zone’a baskın yaparlar. Ancak içlerinde bir köstebek vardır ve Iron Man ve kanun taraftarı kahramanları kendilerini beklerken bulurlar. Üstelik Stark ekibini güçlendirmiştir. Thor’un yanısıra geçmişten gelen efsanevi Captain Marvel ve sayısız isim direnişçileri silip süpürmeye hazırdır. Oysa bir köstebek de kanun taraftarı kahramanların içine sızmıştır: Young Avengers’ın şekil değiştiren üyesi Hulkling tutuklu süper-kahramanları bulundukları hücrelerden çıkartır. Şimdi iki taraf da eşit görünmektedir ve savaşın son sahnesi için perde kalkar.Kavganın kızıştığı bir anda Cloak olağanüstü bir enerji harcayarak kendisini aşar ve savaşan tarafları Negative Zone’dan New York’a ışınlar. Gökten adeta kahraman yağmaktadır. Şehirin önemli bir kısmı yerle bir olur. Son anda imdada yetişen Namor’un de etkisiyle avantaj Captain America ve arkadaşlarına geçer. Hercules, Sue’nun da yardımıyla Thor’u yenmeyi başarır. Reed, karşı kampta yer alsa bile karısını hedef alan bir kurşunun önüne kendisini atar ve vurulur. Vision’ın Iron Man zırhını etkisiz hale getirmesiyle birlikte Captain yerde yatan Stark’a son darbeyi vurarak savaşı kazanmak üzedir ki birdenbire şehir halkının saldırısına maruz kalır. Yerebir edilmiş New York ahalisinin öfkesi Captain America’nın ani bir kararla teslim olmasına sebep olur. Direnişçiler kazandıkları bir savaşı kaybetmişlerdir.Captain’ın teslim olmasıyla kanuna karşı kahramanlar için genel af ilan edilir. Ancak bir grup kahraman ülke dışına gitmeyi uygun bulur. Bunlardan bazıları Kanada’ya yerleşerek, yokedilmiş Alpha Flight’ın yerine Omega Flight’ı kuracaklardır. Avengers, Mighty Avengers adıyla yeniden faaliyete geçse de üyelerinden bir çoğu artık yoktur. Luke Cage ve savaş boyunca tarafsız kalmış olan Doctor Strange gibi bir grup kahraman yeraltında kalarak mücadeleyi sürdürmeye kararlıdırlar. Kimliği ortaya çıktığından beri Mary Jane ve May Yenge ile birlikte kaçak hayatı yaşan Peter, savaştan döndüğünde çok dramatik bir olay yaşayarak efsanevi siyah kostümünü giymeye karar verir ve mücadeleyi sürdüren gruba katılır.Artık ABD’nin her eyaleti kanun gereği kayıt altına alınmış ve hükümet tarafından görevlendiriilmiş bir grup kahraman tarafından korunmaktadır. Tony Stark’a gelince, S.H.I.E.L.D.’ın yeni komutanı olarak başkan tarafından bizzat görevlendirilmiştir.

THOR

THOR
Thor, norveç mitolojisindeki gök gürültüsü tanrısı olan Tor’a dayanmaktadır.
Başlangıç
Dünya’nın en yaşlı tanrıları olan Odin ve Gaea’nın oğlu olan Thor Asgard’da büyümüştür. Thor, üvey kardeşi Loki’yle birlikte büyümüştür. Loki daha çok beğenilmesinden dolayı Thor’u kıskanmaktaydı. Odin’in Thor değerli bir savaşçı olduğunda kullanması için yaratılmış sihiriyle dikkat çeken gizemli bir çekici bulunmakyatdı.
Yıllar süren eğitimden sonra Thor çekiciyle birlikte takdim edilmiş ve Asgard’ın en büyük savaşçısı olmuştur. Thor yüzyıllarca savaşlarda çarpışmış ve bir çok macerayla yüzleşmiştir.
Thor sonunda kendini beğenmiş ve bencil biri olmuştur. Alçakgönüllü bir davranış olarak Odin, Thor için bir insan kişiliği yaratmaya karar vermiş ve bütün güç ve hafızasını geri almıştır. Blake, bir yaratık istilası sırasında sıradan bir bastano ne olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kaya parçasına bastonla vurduğunda, baston Mjolnir’e dönüşmüş ve kendisi de bir kez daha Thor olmuştur.
Batonu / çekici yere vurdukça Dr. Balke ve Thor’a dönüşüp eski haline gelmektedir. Loki, Hulk ve diğer dövüşçüleri birbirleriyle dövüşmeleri için kandırdıktan sonra Thor kötülüğe ve İntikamcıların kurucularından birine karşı dövüşmeye başlamıştır. Yıllar boyunca hem Dünya’da hem de Asgard dövüşmüştür.
Ragnarok
Loki ve Surtur’a karşı destansı bir savaştan sonra Asgard’ın sonu Ragnarok meydana gelmiştir. Ragnarok’a teslim olmaktansa gölgenin üzerinde oturmayı tercih eden tanrılara katılma şansı Thor’a verilmiştir. Ancak Thor kabul etmemiş ve savaşmayı sürdürmüştür. Onları yendikten sonra Thor şehit düşmüş arkadaşalrına katılmış ve ölmüştür.
Sivil Savaş
Mjolnir uzaydan Dünya’ya dönmüştür. Doktor Doom ona sahip olmak istemiş ancak başaramamıştır. Kısa süre sonra Thor “Sivil Savaş”da dövüşmek için geri gelmiştir. Demir Adam ve Mr.Fantastik Tony ile ilk görüşmelerinde topladıkları bir saç örneğinden bir klon yaratmışlardır. Klon aklen dengeli dğeildir ve anti-tescil haydutlarına karşı ilk çarpışmasında Bill Foster’i öldürmüştür. Sivil Savaş’ın son karşılaşması esnasında Thor2un Androidi / Klonu, Herkül tarafından yok edilmiştir. İnsan bunlardan birini klonlamak istediğini fark ettiklerinde “tanrılar” neyi depolayacaklardır?
Güçleri
Gizemli çekici Mjolnir ile birlikte Thor, hava ile ilgili unsurları kontrol edebilmektedir. Tanrısal enerjileri yok edici sonuçları olan Mjolnir vasıtasıyla fırtınalara odaklanabilmektedir. Bununla bbirlikte farklı enerjileri de özümseyebilmektedir. Çekici Thor’un komutlarına itaat etmekte ve fırlatıldıktan sonra tekrar ona dönmektedir. Mjolnir2le daireler çizerek farklı boyutlara geçiş yolları yaratabilmektedir. Mjolnir sadece “değerli” sayılan Thor, Odin, Tiwaz, Red Norvell, Beta Ray Bill ve Kaptan Amerika tarafından kaldırılabilmektedir. Geri kalan kimse onu hareket ettiremez.

Batman

Batman Süperman ve Örümcek adam gibi DC Comics’in yarattığı dünyaca tanınan süper kahramanlardan biridir. Batman’in gizli kimliği Bruce Wayne’dir. Bruce Wayne trilyoner bir endüstrici , playboy, ve philanthropistdir. Ailesinin öldürülmesine şahit olan Bruce zihinsel ve fiziksel olarak kendini en uç seviyeye kadar eğitir , kendine bir kostüm yapar ve suçla savaşmaya başlar . Pek çok süperkahramanın aksine bir süper gücü yoktur. Zekasını , detektiflik yeteneklerini , teknolojiyi , çevikliği , ve göz korkutmayı savaşında kullanır.Gerçek Adı:Bruce Wayne
Durumu: Normal İnsan
İşi : Trilyoner bir endüstrici ve Filantropist
Yardımcı Kişiler: Justice League of America , Outsiders , Robin , Batgirl
Düşmanları : Joker, Posion Ivy, Iceman, Penguin
Bilinen Yakınları: Thomas Wayne (Baba;ölmüş); Martha Wayne (Anne; ölmüş), Philip Wayne (amca), Jack Wayne (büyükbaba), Laura Elizabeth Wayne (Büyükbüyükanne)
Takma İsimleri: Kara Şövalye, Dedektif , Malone , Sir Hemmingford Grey

Güç ve Yetenekler :Batman yeryüzünde yaşayan en yetenekli ve eğitimli savaşçıdır. Yeryüzünde pek az kişi yakın dövüşte Batman’le kıyaslanabilir. Ama Batman’in yetenekleri bunlarla sınırlı değildir. Batman bir kaybolma ustası ayrıca mükemmel bir bilim adamı ve detektif. Gözleme ve takip yetenekleride efsanevidir.
Fiziksel etkisini artırmak için Batman özel eşyalar tasarlamıştır. Mesela yarasa şekilli bumerang Batarang , duman bombaları maymuncuklar gibi pek çok ekipmanı vardır. Ekipmanını karşılacağını tahmin ettiği tehlikelere göre düzenler ve bu ekipmanı genellikle kemerinde taşır. Kostümü kurşun geçirmez ve aleve dayanıklıdır . Ayrıca fiziksel darbeleri oldukça azaltır. Pelerinini ise düşmanlarının gözünü yanıltıp atışı kendinden ziyade pelerine yönlendirmek için kullanır .
Batman ulaşım için Batmobilei kullanır , araç normalde 360 kilometre yapıyor ancak arkasındaki uçak motorunu kullanmaya başladığında 525 kilometreye kadar çıkabiliyor ve buun üstünde kurşun geçirmez ekipmanı üstündeyken yapabiliyor.
Batman’in araçları , silahları , çalışma atölyesi , laboratuarı Wayne Malikanesinin altındaki mağara sisteminde bulunur . Batman:
-Anlamıyorsun Paul ! Batman olmak aletlerle veya vücut zırhıyla ilişkili bir şey değil . Batman olmak 3 şeyle ilgili Hız , Yetenek ve İçgüdü .
Bruce Wayne Azraelle savaşırken.

Spider-Man

Peter'ın anne ve babası o henüz bir bebekken geçirdikleri uçak kazası sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi. Ailesinin ölümünden sonra Peter'ı amcası Ben ve yengesi May kendi himayelerine alarak, onu kendi öz çocukları gibi severek yetiştirdiler. Peter oldukça zekiydi ve özellikle kimyaya özel bir yeteneği vardı. Fakat 15 yaşında bir lise öğrencisiyken sosyal hayatı pek de parlak sayılmazdı. Okulda sürekli 'inek' muamelesi görür, özellikle okul takımının yıldızı Flash Thompson ve arkadaşları tarafından her gün itilip kakılır, onunla dalga geçilirdi.

Gerçek Adı: Peter Parker
Durumu: Mutasyona uğramış insan
Kaldıgı yer: Newyork
Yardımcı Kişiler: New Avengers , Fantastic Four, Tony Stark(Demir Adam)
Düşmanları : Green Goblin ,Venom,Sandman,Hobgoblin,Vulture,Doctor Octopus, Lizard, Kraven, Chameleon ,Mysterio,Rhino
Bilinen Yakınları : May(hala), Ben(amca-ölmüş) , Gwen Stacy, Mary Jane Watson
Takma İsimleri: Sempatik komşunuz örümcek adam , Duvar sürüngeni , Örümcek
Güç ve Yetenekler: Spiderman bir örümceğin orantılı gücüne sahiptir , kendinden 20 kat ağır nesneleri kaldırabilir , Refleksleri bir örümceğinki kadar hızlıdır ve ,inanılmaz bir dengeye sahiptir. Ayrıca bir örümcek gibi duvarlara tutunabiliyor bunu da parmak uçları ve ayaklarındaki mikroskobik ama çelik kadar güçlü kılcal tüylere borçlu . Spiderman’in en şaırtıcı yeteneklerinden biride örümcek hisleri Örümcek hissi örümcek adamın tehlikeleri önceden hissetmesini sağlıyor mesela birinin ateş edeceğini önceden hissedip ona göre kaçabiliyor veya üstüne doğru gelen bir arabayı görmeden çok önce nereye doğru kaçması gerektiğini biliyor . Bu yeteneklerin her birir teker teker incelendiğinde çok güçlü olmasalar da örümcek refleksi gücü hisleri ve tutunma yeteneği bir araya geldiğinde inanılmaz bir savaşçı olan örümcek adamı ortaya çıkarıyorlar. Bunun dışında örümcek adam kendi icadı olan bir ağ kartuşu sayesinde ağ atarak özellikle Newyork şehrinin gökdelenleri arasında en hızlı araçtan daha hızlı şekilde yol alabiliyor.
Geçmişi:
Genç yaşta yetim kalan Peter Parker amcası ve yengesi tarafından yetiştirildi. Peter’ın çocukluğu sıkıntı içinde geçti . Ayrıca sosyal alanda içine kapanık ve sosyal olmayan Peter , derslerinde çok başarılıydı bu nedenle hep bir inek muamelesi gördü . Yine bir deney alanındayken Peter radyasyona maruz kalmış bir örümcek tarafından ısırıldı. Isırıktan sonra bir süre eve gidip dinlenen Peter bir anda gözlerinin düzeldiğini fark etti , daha sonra değişen tek şeyin gözlükleri olmadığı aynı zamanda çok daha güçlü ve çevik olduğunu ayrıca duvarlara tutunabildğinide farkeden Peter bu yetenekleriyle ailesinin içinde bulunduğu durumu düzeltebileceğini fark etti. Böylece gözüne ilk çarpan olanak olan güreşçiliğe başladı . İlk güreşinde kendine söylenen bir insan azmanının karşısında 3 round dayanmasıydı. Ancak Peter ilk roundda adamı nakavt etti, kendine olan güveni artan Peter parasını almaya gittiğinde adam ona 3 round dayanmadın ilk roundda maçı bitirdin diyerek vermedi . Tam bu esnada içeri giren bir adam adamın kasasındaki paraları aldı ve kaçtı . Adam Peter’a durdur onu diye bağırdıysa da Peter benim sorunum değil diyerek admaın gitmesine izin verdi. Kaderin garip bir cilvesiyle gitmesine izin verdiği adam Ben amcasını öldürdü . Amcası ölürken Peter’a Büyük güç büyük sorumluluk getirir dedi. Amcasının ölümü için kendini suçlayan Peter bir müddet sonra güçlerinin aynı zamanda nüyük bir sorumluluk getirdiğini anladı ve suçla savaşmaya başladı. Kendine bir kostüm yapan Peter her ne kadar Örümcek Adamlığı sevsede Örümcek adamlık Peter’ın gündelik yaşantısına yardım etmediği gibi ona köstekde oluyor. Örümcek adam kimliği yüzünden üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kaldı ve fotoğrafçılığa başladı en çok parayı da örümcek adamın resimlerini satarak kazanıyordu. New York halkı Örümcek adamı sevsede pek çok kişi örümcek adamın gizli kimliğine kuşkuyla yaklaşıyor ve onun diğer suçlulardan pek farkı olmadığını düşünüyor.
Peter Parker : Büyük güçle , büyük sorumluluk gelir.

Süperman

Gerçek Adı:Kripton ismi Kal-El , Dünya İsmi: Clark Kent
Durumu: Kriptonlu
İşi : Gazeteci
Yardımcı Kişiler: Supergirl, Batman, Flash ,Justice League of America
Düşmanları : Lex Luthor
Bilinen Yakınları: Jor-el( Kriptonlu Babası), Zara ( Kriptonlu kuzeni),
Takma İsimleri: Çelik Adam, Dünyanın Bekçisi

Güç ve Yetenekler : Süperman güçlerini güneşimizin sarı ışınlarından alır . Kriptonlu olan Süperman’in bünyesi normal bir insanın evriminin yüzbinlerce yıl ilerisindedir. Kriptonda çok yüksek bir yerçekimi vardır ve kırmızı bir güneş tarafından aydınlanır. Dünyadaysa Kriptona göre oldukça düşük bir yerçekimi ve sarı bir güneş vardır ve Süperman’in güçlerinin kaynağı aslında bu Sarı ışıktan ileri gelmektedir. Süperman’in hücreleri sarı güneş ışığı altında normalde çalışmaları gerekenden çok daha fazla çalışırlar bu da ona inanılmaz güçler verir. Süperman’in etrafında manyetik bir alan vardır ve bu aurayı kullanarak yerden havalanabilir uçabilir bu aura sadece uçmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda Süperman’in etrafını çevreleyerek onu bir zırh gibi çevreler . Bu zırh sayesinde Güneşin çekirdeğinde bile etkilenmeden kalabilir. Bakışlarıyla mikroskobik ,teleskobik , enfraruj , kızıl ötesi , radyo dalgalarını görebilir ayrıca gözlerinden yakıcı ışınlar çıkartabilir . Kripton genleri sayesinde Süperman ışık hızına yakın bir hızda uçabilir , gezgenleri hareket ettirecek kadar güçlüdür, nefesiyle bir güneşi söndürebilir , ayrıca inanımaz mesafelerdan duyabilir ve zarar görmesi halinde inanılmaz bir hızda hücreleri kendini yenileyebilir hatta bu yenilenme o kadar hızlıdırki hücreler yaşlanmazlar buda Süperman’e ölümsüzlük verir.
Bir Kriptonlu olan Süperman’in en büyük zayıflığı parçalanmış gezegeninin parçalarıdır . Kripton gezegeninden kalma parçalar evrenin her küşesine dağıldığından bulunası çok zordur ancak özellikle yeşil kriptonit Süperman’e yaklaştırılması halinde bile Süperman’i kendinden geçirebilir Yeşil Kriptonit’le uzun bir temassa Süperman için ölüm anlamına gelir. Kırmızı Kriptonit ve mavi Kriptonit’in süperman üzerinden farklı etkileri vardır .
Geçmişi:
Kripton gezegeninde zincirleme bir nükleer reaksiyon meydana gelir ve gezegen yok olur . Bunun olacağını öngören ve gezegenini kurtarmaya çalışan Kriptonun en önde gelen bilim adamlarından Jor-el kimseyi gezegenin patlayacağına inandıramayınca kalan kısıtlı zamanında küçük bir uzay gemisi yaptı ve içine yeni doğmuş oğlunu yerleştirdi. Son kalan Kriptonlunun kimsenin ona zarar veremeyeceği bir yere gitmesini isteyen Jor-el oğlunu henüz emekleme aşamasında ve gelişmemiş bir dünyaya gönderdi. Süperman uzay gemisiyledünyamıza geldiğinde bir bebekti . Martha ve Jonathan Kent çifti onu evlat edindiler. Zamanla inanımaz güçlerini fark ettikleri çocuklarının bu güçlerini herkesten sakladılar ve onun güçlerini fark ettirmeden kullanması gerektiğini öğrettiler. Clark Kent ailesinin kasabası Smallvilleden ayrıldıktan sonra bir gazeteci olarak Daily Planetda çalışmaya başladı . Burada ikinci bir alt kimlik yaratmadan insanlara yardım edemeyeceğini anlayan Kal-el kendini efsanevi yapan kırmızı mavili ve göğsünde “S” olan kostümünü kendini getiren uzay gemisinde buldu ve Dünya’yı içerdeki ve dışarıdaki tehditlerden korudu . Zaman zaman insanların kaderine müdahale etmemesi gerektiğini düşündü ancak ihtiyaçları olduğunda insanlara her zaman yardım etti .
Kill Bill’de Bill’in Süpermanle ilgili konuşması :
Bilirsin çizgi romanlarla yakından ilgilenirim. Özellikle Süperkahramanlarla ilgili olanlarla. Süperkahramanları çevreleyen o mitolojik atmosfer tek kelimeyle etkileyici.
Favori kahramanımı ele alalım Süperman ; çok iyi bir çizgiroman değil özellikle çizimleri çok iyi değil ama mitolojisi … Mitolojisi sadece muhteşem değil , tek ve özgün .
Süperkahramanların mitolojisine bakıcak olursak bir ego vardır birde alt ego vardır . Mesela Batman aslında Bruce Wayne’dir, Örümcek adam aslında Peter Parker’dır. Diyelimki karakter uyandı . Uyanan karakter Peter Parkerdır. Örümcek adam olması için kostümünü giymesi gerekir. Ve işte bu yünden Süperman tektir. Süperman Süperman olmamıştır . Süperman , Süperman doğmuştur. Süperman uyandığında Süperman’dir. Süperman’in alt kimliği Clark Kent’dir. Süperman’in gemisiyle birlikte gelen kıyafeti onun asıl kıyafetidir. Clark Kent’in giydiği gözlük takım elbise aslında asıl kostüm odur. Bu kostümleri bize karışmak için kullanır. Clark Kent aslında Süperman’in bizi nasıl gördüğüdür. Clark Kent nasıldır peki ? Zayıf , kendine güvensiz , korkak. Clark Kent Süperman’in insanlığı eleştirisidir.

28 Nisan 2008 Pazartesi

Hulk

Gerçek Adı:Robert Bruce Banner
Durumu: Mutasyona Uğramış İnsan
Kaldıgı yer: Belli bir yer yok
Yardımcı Kişiler: Rick Jones , Betty Ross, Avengers,Defenders,Fantastic Four,Pantheon,Horsemen of Apocalypse
Düşmanları :
Takma İsimleri: Yeşil Dev ,Joe Fixit , Savaş , Yeşil iz
Operasyon Merkezi: New Mexico Çölleri
Bilinen yakınları : Brian Banner (Baba) ,Rebecca Banner (Anne),Betty Ross Banner (wife,),Thaddeus "Thunderbolt" Ross (Kayınpeder),Morris Walters (Baba),Elaine Banner,Walters (Teyze),Jennifer Walters (kuzen)
Güç ve Yetenekler: Hulk gezegende yaşayan en güçlü varlıktır ve gücünü öfkesinden alır . Öfkelendikçe gücü artar . Ayrıca çok hızlı iyileşebilmesi ve büyük mesafeleri bir sıçrayışta alabilmesi yetenekleri arasında sayılabilir.

Geçmişi:
Bruce Banner nükleer denemeler yapan bir bilim adamıdır . Deneylerinden birinde bir gencin deney alanına girdiğini gören Bruce onu güvenli bir noktaya iter ancak kendisi içeri geçemeden Gamma ışınlarına maruz kalır. Bir mucize eseri radyasyon bombardımanından canlı çıkan Bruce kızdırıldığında , Hulka dönüşür gözbebekleri ve ten rengi yeşile döner , ayrıca Hulk Bruce’un bilinçaltıdır.
Bruce sorunlu bir ailenin çocuğuydu alkolik olan babası annesini döve döve öldürmüştü ve bu Bruce’un bilinçaltını korkunç bir kızgınlıkla doldurmuştu . İşte bu öfke Hulk’la birlikte açığa çıktı ve bulunduğu her yere yıkım getirdi. Bu yıkım New Mexico çöl üssünün generali Ross tarafından engellenmeye çalışılsa da Hulk hiçbir silahtan etkilenmediği gibi öfkelendikçe gücü artar . Bu da daha fazla yıkımı beraberinde getirir. Hulk normal halinde yalnız bırakılmak isteyen bir çocuk kişiliğine sahiptir . Hulk’u Bruce haline getirebilen tek kişiyse generalin kızı Betty Ross’dur. Bruce ve Betty Bruce’un Hulk problemini aşması için psikolojik tedavi ve farklı gama ışınlarıda dahil pek çok yolu denemişlerdir. Betty ve Bruce evlenmek istemektedirler ancak Betty’nin babası General Ross buna karşıdır.
Bruce Banner:
“Bay Mcgee Beni kızdırmayın , beni kızgınken sevmezsiniz

Flash

Flash “Süper Hız”a sahiptir. Süper güç çok hızlı koşma , reflekse sahip olma ve fizik kanunlarını geçersiz kılma özelliğidir. Flash Justice League’un üyelerinden biridir. 4 adet Flash farklı zamanlarda ortaya çıkmıştır . Jay Garrick (1940-1951), Barry Allen (1956-1986), Wally West (1986-2006), and Bart Allen (2006-) .
Gerçek Adı:Wally West
Durumu: Süper İnsan
Yardımcı Kişiler: Justice League of America
Düşmanları : Fiddler , Shade
Bilinen Yakınları: Rudolph West (Ölmüş babası), Mary West (Annesi), Barry Allen (Amcası ölmüş), Iris Allen (Teyzesi), Ira West (Büyükbabası), Mr and Mrs Edgar Rhodes (Amca ve Teyzesi), Inez Rhodes (Kuzeni), Don and Dawn Allen (Kuzenleri), Meloni Thawne (Üvery Kuzen), Jeven Ognats (Üvery Kuzen), Bart Allen (Kuzeninin oğlu), Jenni Ognats (Kuzeninin kızı ), Linda Park (Eşi)
Takma İsimleri: Flash
Güç ve Yetenekler: Daha çocukken kendinde önceki Flashlarda ki sürtünmeyi azaltan hız aurası ve katı maddelerin içinden kendini süper hızla titreterek geçme gibi yeteneklere sahipti . Maceralarından birinde Speed Force’un ( mistik bir hız gücü) içine düşmesi sonucu hızı diğer flashlardan çok daha fazla arttı . Şimdi kendine Speed Forcela bir kostüm yaratabiliyor zaman içinde yolculuk yapacak kadar hızlı hareket edebiliyor ve içinden geçtiği maddeleri patlatabiliyor
Geçmişi:
İnsan anlayışının ötesinde Speed Force ( hız gücü) adında elemental bir boyut var ve bu boyut tüm süper hızlı kahramanların asıl güç kaynağı . Bu boyutdan etkilenenler süper hız gücüne sahip olurlar. Toplam 3 tane Flash vardır ve 3 generasyon Flashlar’ın tamamı güçlerini bu boyutdan alırlar . En son Flash Wally West’de diğer flashlar gibi süper hız gücüne sahiptir . Wally devamlı olarak diğer Flashlarla kıyaslandı ve hayatı pek düzenli gitmiyordu . Açılan bir boyut kapısını kapatabilmek için elinden gelen tüm çabayı gösteren Wally kendini Speed Force boyutunda hapsolmuş bulur . Büyük güçlüklerle ordan çıkabilen Wally Speedforcela arasında direkt bir bağ kurulduğunu fark eder. Bunun sonucunda Wally West kendinden önceki 2 Flashdan çok daha hızlı olduğunu ve onlarda olmayan yeteneklere sahip olduğunu fark eder . Speed Force’la olan bağı sayesinde geçmişte ve gelecekte speed force’u kullanan herkes iletişim kurabildi.
Wally West:
-Hiçbir zaman ilk Flash’la karşılaşma rüyamdan vazgeçmedim , ve rüya gerçek oldu , beni şimdi ve sonsuza kadar ödüllendirdi.

Iron Man

IRON MAN
Bu sayfa Marvel’in çizgi roman kahramnı olan Tony Stark, Ironman(Demir Adam), Cobalt Man, Jameas Rhodes, Iron Knight (Demir Şövalye)olarak da bilinen Demir Adam hakkındadır.
Tony Stark Demir Adam’dır ve dünaynın en büyük şirketlerinden biri olan Stark Girişimlerinin genel müdürüdür. Güç kıyafeti giydiğinden dolayı Demir Adam adil bir şekilde dövüşmemektedir.
Başlangıç
Ailesi bir araba kazasında öldükten sonra Tony Stark’a eşi benzeri olmayan mega şirket Stark Endüstrileri miras kalmıştır.
Vietnam Savaşı sırasında Stark savaşın demirbaşlarından biri olmuş ve bir patlama sonucunda yaralanmıştır. Daha sonra Vietnamlı bir savaş tanrısı tarafından tutsak edilmiş ve ünlü bir fizikçi olan başka bir tutsakla birlikte ona silah yapmaya zorlanmışlardır.
Bombanın parçası Strakın kalbine iyiyce saplanmaya başlamıştır. O ve fizikçi Tony’i koruyacak demir bir elbise yapmışlardır. Fizikçi dikkati kendisine çekerek Stark’ın kaçabilmesine yardımcı olmuştur. Demir kıyafet içindeki Stark savaş tanrısı ve adamlarıyla kapışmış ve Demir Adam doğmuştur.
Amerika’ya geri döndüğünde Stark’ın zengin çapkın yaşantısı alkol bağımlılığına sebep vermiştir (belli bir süre için arkadaşı James “Rhodey” Rhodes bile kıyafetini kullanmıştır). Demir Adam İntikamcıların kurucularından biridir. Kimliğini bir sır olarak saklamıştır. Demir Adam’ın bir Stark çalışanı olduğu ve bodygard olarak hizmet ettiği düşünülmüştür.
Stark kimliğini, yavru bir köpeği hız yapan bir arabadan kurtarmaya çalışırken ortaya koymuştur. Daha sonra Devlet Başkanlık Sekreterliğinde sahip olduğu teknolojinin hükümet tarafından kullanılması için hizmet etmeye başlamıştır. Daha sonra Stark’ın Demir Adam’lıktan istifa ettiği ve başka birinin onun yerine geçeceği iddia edilmiştir. Bu doğru değildir.
Demir Adam kıyafetinin vücuduna entegre olmasına sebep olan aşırı virüse maruz kalmasıyla Demir Adam olarak Stark’ın yetenekleri bariz bir şekilde artmıştır. Şimdi kendisini daha güçlü kılan ve herhangi bir insan tepkimesi süresinden daha hızlı olan kıyafetiyle iletişim kurabilme yeteneğine sahiptir.
Stark Demir Adam olarak görevine devam etmiştir. Stark daha sonra Marvel Evreni’nde Sivil Savaş’a yol açan hükümetin Super İnsan Kayıt Alma Yasası’na destek vererek yeniden ortaya çıkmıştır. Stark kendisine bir suikast düzenlemeyi ayarladıktan sonra Super İnsan Kayıt Etme Yasası’na daha fazla destek almak için Demir Adam olarak ortaya çıkmıştır. Tony Stark, SHIELD’ın Yöneticisi olarak atanmıştır.
Güçleri
Tony Stark’ın aklı zırhını sabit bir şekilde geliştirebilmesine imkan vermiştir. Hayatını kurtarmak için kendisine aşırı dozda tekno-organik virüs enjekte etmiştir. Demir Adam kıyafetinin içi katmanları kemiklerinin boşluklarına yerleşmiştir. Artık kıyafetini beyniyle kontrol edebilmektedir. Ayrıca dünyadaki bütün uydular ve bilgisayarlar da dahil herhangi bir iletişim aracıyla uzaktan bağlantı kurabilmektedir. Stark ayrıca virüs yoluyla organları yeniden oluşturabilmektedir. Aşırı doz Stark’ın zırhıyla daha hızlı ve daha etkili arayüz oluşturmasına imkan vermektedir.
Zırhına yaptığı ısrarlı geliştirmeler nedeniyle Demir Adam’ın yetenekleri sabit bir şekilde değişmektedir. Genel anlamda zırhının yapısına bağlı olarak super güce sahiptir. Gücünün tam miktarı bilinmemektedir ancak en fazla 80 ton kaldırıp basabileceği görünmektedir.
Zırhı çok fazla zarar görmeye karşı dayanıklıdır. Tony Stark’ın zırhı titanyum gibi metal katmanları üzerindeki manyetik alanlarla geliştirilerek kristalleştirilmiş demir moleküllerinin sıralandığı bir kalıba sahiptir, bu da yüksek kalibreli kurşunları kolaylıkla dayanabilmesini sağlamaktadır. Zarar görmesine rağmen roketlere, torpillere ve benzeri şeylere karşı koyabilmektedir. Zırh ayrıca Demir Adam’ın yüksek hızda uçabilmesine imkan vermektedir. Zırhın ayağının altına yerleştirilmiş roket itici botlarla bir jet uçağının hızını aşabilmektedir.
Demir Adam’ın kıyafetinin güneş dönüştürücüleri, elektrikli piller ve beta parçacığı emilimini bir benzin kaynağı olarak kullanan bir jeneratör gibi birçok güç kaynağına sahiptir. Kıyafet ayrıca yakın enerji kaynaklarını dönüştürebilmektedir (ısı veya kinetik enerjiyi elektriğe çevirme veya elektrik enerjisini doğrudan pillere doldurabilme gibi)
Kıyafeti giyenin normal olarak hava almasını sağlayan delikleri olmasına rağmen sıkıca kapanıp kıyafetin pilotunun deniz altına veya uzaya gitmesine imkân vermektedir.
Stark yıllar geçtikçe kıyafeti bir hayli fazla silahla donatmış ve her seferinde kıyafeti daha da güçlendirmiştir. En çok kullanılan silahlar Demir Adam’ın avucundan ateşlediği püskürtme ışınlarıdır. Diğer silahlar göğsündeki tek sinyal veren projektör, yol boyunca kinetik enerjiyi toplayan titreşim sürgüleri, elektromanyetik bir sinyal jeneratörü ve enerji kalkanı, manyetik alanlar yaratan ve kullanan ultra-freonlar, ses patlayıcıları ve tuzak yaratan el yapımı bir jeneratördür.
Tony Stark ayrıca birden daha fazla zırh yaratmıştır. Sahibi olduğu diğer modeller derin denizlere dalmak, gizli iş yapmak, uzay yolculuğu yapmak için özel geliştirilmiş bir modellerdir. Kendi zırhını birkaç kez geliştirmiştir. Bir seferinde Thor’la karşılaştığında Yok Edici (Destroyer) modelinde bir zırh dizayn etmiş ve mistik bir güç kaynağı kullanmıştır.

Kaptan Amerika

Güçleri: Captain America'nın vücuduna enjekte edilen süper-asker serumu onun çevikliğini, kuvvetini ve dayanıklılığını olimpik bir atlete eşit konuma getirmiştir. Süper-güçlü değildir, fakat fiziksel yetenekleri bir insanın olabileceği maksimum seviyededir. Boks ve judo gibi bazı dövüş stillerinde de uzman olması ve ustalıkla kullandığı vibranyumdan yapılma kalkanı onu dünyadaki en iyi savaşçılardan biri yapmaktadır.
Gerçek Adı: Steven Grant Rogers
Durumu: Normal İnsan
Yardımcı Kişiler: Avengers
Düşmanları : Hitler ,Naziler , Red Skull, Baron Zemo
Takma İsimleri: Hürriyetin savunucusu
Operasyon Merkezi: 2. Dünya Savaşı
Güç ve Yetenekler: Süper asker serumu enjekte edilen Kaptan Amerikanın güç çeviklik ve refleksi bir olimpik atletten daha fazladır ayrıca Judo ve Amerikan Boxunda ustadır. Simgesi haline gelen kalkanıyla gelmiş geçmiş en iyi savaşçılardan biridir. Vibranyumdan yapılmış kalkanı yeryüzünün en dayanıklı maddelerinden biridir ve her türlü şoku minimuma indirger.
Geçmişi:
Amerikanın en büyük ekonomik kriz dönemlerinden büyük depresyon dönemi doğan Steve Rogers fakir bir ailenin çocuğu olarak doğdu , Nazilerin Avrupayı ele geçirmesine seyirci kalmak istemeyen Steve orduya yazılmak ister ancak vücudu zayıf olduğu için reddedilir. General Chester Philips Steve’e ordunun süper asker projesine katılabileceğini bu sayede Nazilerle savaşabileceğini söyler. Steve super asker projesinden bir atlet kadar güçlanmiş olarak çıkar.
Kaptan Amerika Naziler ve ajanlarıyla dünyanın her yerinde savaştı , Antartikada yaptığı savaşında bomba yüklü bir uçakla yere çakıldı ve her ne kadar süper serum donmasını engellese de vücudu hareketsiz olarak uzun süre kaldı. Avengerlar tarafından yıllar sonra bulunan Kaptan Amerika bir kez daha Amerikan idealleri için savaşmaya başladı ancak kız arkadaşını kaybetmesi ideallere olan inancını kaybetmesine neden oldu .
Kaptan Amerika : Kaptan Amerika kazanç için değil , inandığı değerler için savaşır çünkü bu yapılması doğru olan şeydir.