29 Nisan 2008 Salı

Süperman

Gerçek Adı:Kripton ismi Kal-El , Dünya İsmi: Clark Kent
Durumu: Kriptonlu
İşi : Gazeteci
Yardımcı Kişiler: Supergirl, Batman, Flash ,Justice League of America
Düşmanları : Lex Luthor
Bilinen Yakınları: Jor-el( Kriptonlu Babası), Zara ( Kriptonlu kuzeni),
Takma İsimleri: Çelik Adam, Dünyanın Bekçisi

Güç ve Yetenekler : Süperman güçlerini güneşimizin sarı ışınlarından alır . Kriptonlu olan Süperman’in bünyesi normal bir insanın evriminin yüzbinlerce yıl ilerisindedir. Kriptonda çok yüksek bir yerçekimi vardır ve kırmızı bir güneş tarafından aydınlanır. Dünyadaysa Kriptona göre oldukça düşük bir yerçekimi ve sarı bir güneş vardır ve Süperman’in güçlerinin kaynağı aslında bu Sarı ışıktan ileri gelmektedir. Süperman’in hücreleri sarı güneş ışığı altında normalde çalışmaları gerekenden çok daha fazla çalışırlar bu da ona inanılmaz güçler verir. Süperman’in etrafında manyetik bir alan vardır ve bu aurayı kullanarak yerden havalanabilir uçabilir bu aura sadece uçmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda Süperman’in etrafını çevreleyerek onu bir zırh gibi çevreler . Bu zırh sayesinde Güneşin çekirdeğinde bile etkilenmeden kalabilir. Bakışlarıyla mikroskobik ,teleskobik , enfraruj , kızıl ötesi , radyo dalgalarını görebilir ayrıca gözlerinden yakıcı ışınlar çıkartabilir . Kripton genleri sayesinde Süperman ışık hızına yakın bir hızda uçabilir , gezgenleri hareket ettirecek kadar güçlüdür, nefesiyle bir güneşi söndürebilir , ayrıca inanımaz mesafelerdan duyabilir ve zarar görmesi halinde inanılmaz bir hızda hücreleri kendini yenileyebilir hatta bu yenilenme o kadar hızlıdırki hücreler yaşlanmazlar buda Süperman’e ölümsüzlük verir.
Bir Kriptonlu olan Süperman’in en büyük zayıflığı parçalanmış gezegeninin parçalarıdır . Kripton gezegeninden kalma parçalar evrenin her küşesine dağıldığından bulunası çok zordur ancak özellikle yeşil kriptonit Süperman’e yaklaştırılması halinde bile Süperman’i kendinden geçirebilir Yeşil Kriptonit’le uzun bir temassa Süperman için ölüm anlamına gelir. Kırmızı Kriptonit ve mavi Kriptonit’in süperman üzerinden farklı etkileri vardır .
Geçmişi:
Kripton gezegeninde zincirleme bir nükleer reaksiyon meydana gelir ve gezegen yok olur . Bunun olacağını öngören ve gezegenini kurtarmaya çalışan Kriptonun en önde gelen bilim adamlarından Jor-el kimseyi gezegenin patlayacağına inandıramayınca kalan kısıtlı zamanında küçük bir uzay gemisi yaptı ve içine yeni doğmuş oğlunu yerleştirdi. Son kalan Kriptonlunun kimsenin ona zarar veremeyeceği bir yere gitmesini isteyen Jor-el oğlunu henüz emekleme aşamasında ve gelişmemiş bir dünyaya gönderdi. Süperman uzay gemisiyledünyamıza geldiğinde bir bebekti . Martha ve Jonathan Kent çifti onu evlat edindiler. Zamanla inanımaz güçlerini fark ettikleri çocuklarının bu güçlerini herkesten sakladılar ve onun güçlerini fark ettirmeden kullanması gerektiğini öğrettiler. Clark Kent ailesinin kasabası Smallvilleden ayrıldıktan sonra bir gazeteci olarak Daily Planetda çalışmaya başladı . Burada ikinci bir alt kimlik yaratmadan insanlara yardım edemeyeceğini anlayan Kal-el kendini efsanevi yapan kırmızı mavili ve göğsünde “S” olan kostümünü kendini getiren uzay gemisinde buldu ve Dünya’yı içerdeki ve dışarıdaki tehditlerden korudu . Zaman zaman insanların kaderine müdahale etmemesi gerektiğini düşündü ancak ihtiyaçları olduğunda insanlara her zaman yardım etti .
Kill Bill’de Bill’in Süpermanle ilgili konuşması :
Bilirsin çizgi romanlarla yakından ilgilenirim. Özellikle Süperkahramanlarla ilgili olanlarla. Süperkahramanları çevreleyen o mitolojik atmosfer tek kelimeyle etkileyici.
Favori kahramanımı ele alalım Süperman ; çok iyi bir çizgiroman değil özellikle çizimleri çok iyi değil ama mitolojisi … Mitolojisi sadece muhteşem değil , tek ve özgün .
Süperkahramanların mitolojisine bakıcak olursak bir ego vardır birde alt ego vardır . Mesela Batman aslında Bruce Wayne’dir, Örümcek adam aslında Peter Parker’dır. Diyelimki karakter uyandı . Uyanan karakter Peter Parkerdır. Örümcek adam olması için kostümünü giymesi gerekir. Ve işte bu yünden Süperman tektir. Süperman Süperman olmamıştır . Süperman , Süperman doğmuştur. Süperman uyandığında Süperman’dir. Süperman’in alt kimliği Clark Kent’dir. Süperman’in gemisiyle birlikte gelen kıyafeti onun asıl kıyafetidir. Clark Kent’in giydiği gözlük takım elbise aslında asıl kostüm odur. Bu kostümleri bize karışmak için kullanır. Clark Kent aslında Süperman’in bizi nasıl gördüğüdür. Clark Kent nasıldır peki ? Zayıf , kendine güvensiz , korkak. Clark Kent Süperman’in insanlığı eleştirisidir.

Hiç yorum yok: